Barcelona será un referente mundial en la implantación del vehículo eléctrico

El alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha avanzado que hacia el mes de noviembre ya se empezarán a ver coches eléctricos municipales por las calles de Barcelona, porque es una de las previsiones que se había incorporado en el pliegue de cláusulas de la nueva contrata del servicio de limpieza.

Además, en otros servicios municipales, como la Guardia Urbana, ya se están incorporando coches híbridos enchufables.

Este proyecto, llamado LIVE y liderado por Barcelona, cuenta en esta primera fase de estudio con la participación de una veintena de entidades públicas y privadas, como Endesa, la Universidad Politécnica de Cataluña, RACC, SEAT, Nissan, Altran Technologies, TMB, el Ayuntamiento y la Generalitat.

"Barcelona será la ciudad test del vehículo eléctrico. Si la industria del automóvil pasa por el desarrollo del coche eléctrico, Barcelona tiene que estar presente como líder por razones económicas, de sostenibilidad y de movilidad," ha dicho Hereu.

Un total de 380 vehículos eléctricos en la flota de servicios municipales

Hereu ha avanzado que se incorporarán más de 380 vehículos eléctricos en los servicios municipales. Los primeros en tenerlos serán los equipos de los servicios de limpieza, que a partir de noviembre ya podrían circular por las calles de Barcelona.

Entre el 2009 y el 2011 se instalarán 191 nuevos puntos de recarga (60 puntos en superficie y 131 en aparcamientos públicos soterrados) para que estos vehículos (coches y motos) puedan cargar las baterías.

Los aparcamientos municipales tendrán puntos de recarga

A lo largo del 2009 está previsto que doce de los aparcamientos municipales gestionados por B:SM ofrezcan plazas con puntos de recarga para vehículos eléctricos.

Los aparcamientos que durante este año ofrecerán esta posibilidad son los siguentes: Francesc Cambó, Urgell, plaza de los Àngels, Illa Raval, Paral·lel, plaza del Sol, Torrent de l’Olla, Gala Placídia, Siracusa, Marina-Gràcia, plaza de Joanic y, para motos, Gran de Gràcia.

Actualmente, hay tres aparcamientos de superficie que disponen de plazas con el servicio de recarga: LLacuna-Almogàvers, Wellington-Zoo y Consell de Cent-Cartagena.

El precio para utilizar este servicio es de 1,20 euros, con independencia del tiempo que el vehículo esté enchufado.

Proyectos piloto en el 22@

Además, se emprenderán dos proyectos piloto el último trimestre del 2009 en el 22@: uno de motos eléctricas en los servicios auxiliares de movilidad y seguridad, y la instalación de doce puntos de luz con tecnología led y puntos de carga para vehículos.

El director técnico de la Fundación RACC, Pere Sauret, ha explicado que según las encuestas realizadas, un 80% de los conductores estaría de acuerdo en realizar esfuerzos para la mejora de la calidad medioambiental, aunque suponga comprar un vehículo de menos potencia; no obstante, en cambio, un 60% no estaría de acuerdo en comprar un vehículo más caro, "cosa que se tiene que tener en cuenta al mismo tiempo de implementar el proyecto".

Actualmente ya hay importantes incentivos fiscales para este tipo de vehículos. En concreto, ha recordado Hereu, el impuesto municipal de circulación tiene una bonificación del 75%.

A la presentación también han asistido Lucía González, representante de Altran Technologies, Josep Maria Rovira, director general de Endesa Cataluña, Ramon Paredes, vicepresidente de Recursos Humanos de SEAT, Ramon Salsas, director de Relaciones Institucionales de Nissan, Pere Sauret, Antoni Giró, rector de la UPC, Imma Mayol, concejala de Medio Ambiente, Jordi William Carnes, tercer teniente de alcalde, y Francesc Narváez, concejal de Movilidad.

El Eix Macià de Sabadell cuenta desde ayer con un poste de recarga de vehículos eléctricos, el primero en una vía pública, puesto que ahora sólo había en algunas gasolineras o en aparcamientos. Los propietarios de un vehículo eléctrico sólo deben recoger una tarjeta prepago en el Ayuntamiento de Sabadell e introducirla en el poste. El coste de la carga es de entre uno y dos euros por cada 100 kilómetros.

———————-

Els aparcaments municipals es doten de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Al llarg del 2009 hi ha previst que 12 dels aparcaments municipals gestionats per Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), ofereixin places amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Al llarg del 2009 hi ha previst que 12 dels aparcaments municipals gestionats per Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), ofereixin places amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Els aparcaments que durant aquest any incorporaran places adaptades amb endolls per a recàrrega són: Francesc Cambó, Urgell, plaça dels Àngels, Illa Raval, Paral.lel, plaça del Sol, Torrent de l’Olla, Gal.la Placídia, Siracusa, Marina-Gràcia, plaça Joanic i per a motos elèctriques a l’aparcament de Gran de Gràcia. Tots aquest aparcaments oferiran com a mínim un punt de recàrrega, excepte l’aparcament d’Illa Raval que en tindrà 4.

Actualment hi ha tres aparcaments, tots de superfície, que disposen de places amb el servei de recàrrega: Llacuna-Almogàvers i Wellington-Zoo que ofereixen una plaça i Consell de Cent – Cartagena que té 3 places. Precisament aquest va ser el primer aparcament que va oferir punts de recàrrega i es va posar en servei el 15 de maig de l’any passat (foto).

El preu per utilitzar aquest servei, que s’afegeix a la tarifa d’estada a l’aparcament, és d’1’20 €, amb independència del temps que el vehicle estigui endollat.

————————–

Barcelona aposta pel vehicle elèctric

Barcelona serà un referent mundial en la implantació del vehicle elèctric

En poc temps Barcelona podria convertir-se en el referent mundial del vehicle elèctric. I és que ha decidit impulsar el Projecte LIVE (logística per a la implementació del vehicle elèctric a Barcelona), que preveu la implantació d’una xarxa a la ciutat de càrrega de bateries per a vehicles elèctrics i la incorporació progressiva d’aquesta mena de vehicles als serveis municipals.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha avançat que cap al mes de novembre ja es començaran a veure cotxes elèctrics municipals pels carrers de Barcelona perquè és una de les previsions que s’havia incorporat al plec de clàusules de la nova contracta del servei de neteja.

A més, en altres serveis municipals, com ara la Guàrdia Urbana, ja s’estan incorporant cotxes híbrids endollables.

En aquest projecte, anomenat LIVE i que lidera Barcelona, hi participen, en aquesta primera fase d’estudi, una vintena d’entitats públiques i privades, com ara Endesa, la Universitat Politècnica de Catalunya, RACC, SEAT, Nissan, Altran Technologies, TMB, Ajuntament i Generalitat.

"Barcelona serà la ciutat test del vehicle elèctric. Si la indústria de l’automòbil passa pel desenvolupament del cotxe elèctric Barcelona hi ha d’estar present com a líder per raons econòmiques, de sostenibilitat i de mobilitat", ha dit Hereu.

Tres-cents vuitanta vehicles elèctrics a la flota de serveis municipals

Hereu ha avançat que s’incorporaran més de tres-cents vuitanta vehicles elèctrics en els serveis municipals. Els primers a tenir-los seran els equips dels serveis de neteja, que a partir del novembre ja podrien circular pels carrers de Barcelona.

Entre el 2009 i el 2011 s’instal·laran 191 nous punts de recàrrega (60 punts en superfície i 131 en aparcaments públics soterrats) perquè aquests vehicles (cotxes i motos) puguin carregar les bateries.

Els aparcaments municipals tindran punts de recàrrega

Al llarg del 2009 està previst que dotze dels aparcaments municipals que gestiona B:SM ofereixin places amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Els aparcaments que durant aquest any en tindran són els següents: Francesc Cambó, Urgell, plaça dels Àngels, illa Raval, Paral·lel, plaça del Sol, Torrent de l’Olla, Gal·la Placídia, Siracusa, Marina-Gràcia, plaça d’en Joanic i, per a motos, Gran de Gràcia.

Actualment, hi ha tres aparcaments de superfície que disposen de places amb el servei de recàrrega: LLacuna-Almogàvers, Wellington-Zoo i Consell de Cent-Cartagena.

El preu per utilitzar aquest servei és d’1,20 euros, amb independència del temps que el vehicle estigui endollat.

Projectes pilot al 22@

A més, s’endegaran dos projectes pilot el darrer trimestre del 2009 al 22@: un de motos elèctriques als serveis auxiliars de mobilitat i seguretat i la instal·lació de dotze punts de llum amb tecnologia LED i punts de càrrega per a vehicles.

El director tècnic de la Fundació RACC, Pere Sauret, ha explicat que segons les enquestes fetes, un 80% dels conductors estaria d’acord a fer esforços per millorar la qualitat mediambiental, encara que suposi comprar un vehicle de menys potència, però en canvi, un 60% no estaria d’acord a comprar un vehicle més car, "cosa que s’ha de tenir en compte alhora d’implementar el projecte".

Ja actualment hi ha importants incentius fiscals per a aquesta mena de vehicles. En concret, ha recordat Hereu, per a l’impost municipal de circulació tenen una bonificació del 75%.

A la presentació també hi han assistit Lucía González, representant d’Altran Technologies, Josep Maria Rovira, director general d’Endesa Catalunya, Ramon Paredes, vicepresident de recursos humans de SEAT, Ramon Salsas, director de relacions institucionals de Nissan, Pere Sauret, Antoni Giró, rector de la UPC, Imma Mayol, regidora de Medi Ambient, Jordi William Carnes, tercer tinent d’alcalde, i Francesc Narváez, regidor de Mobilitat.

w3.bcn.es/V01/Serveis/Noticies/V01NoticiesLlistatNoticiesCtl/0,2138,1653_1802_2_838531139,00.html

www.bcn.cat/player/noticies/welcome.html